Hva er EntoLearn?

Logo.PNG
IMG_1747.JPG

EntoLearn gir elevene en helt unik måte å arbeide både praktisk og teoretisk. Vi er heldige av å kunne tilby LivinFarms - Hive Explorer til norske skoler og utdanningssentre. Gjennom prosjektet skal elevene få et større innblikk i hvilke utfordringer vi står ovenfor, hvordan mat knyttes til bærekraftig utvikling i alle ledd og sist men ikke minst gi dem et bilde av hvordan fremtidens bærekraftige utvikling kan foregå.

Sirkelen sluttes

Gjennom prosjektet vil elevene få en praktisk tilnærming av bærekraftig utvikling, ved at de ser "sirkelen sluttes".

 

Det hele starter ved at melmumsen fôres på blant annet matrester/avfall.

Melmums er en meget næringsrik næringskilde, både for mennekser og dyr. Visste du at melmumsen inneholder omkring 55% proteiner?

Avføringen til melmumsen er den perfekte gjødsel for planter. Hovedårsaken til dette er at avføringen inneholder kitin. Dette stoffet bidrar til å øke immunforsvaret og veksten til plantene.

Til slutt kan planter/grønnsaker som er blitt gjødslet med avføringen blir brukt som fôr til melmumsen på ny.

Oppdrett

Skjermbilde 2020-07-29 kl. 11.10.50.png

Hive Explorer er navnet på boksen som benyttes og denne er utviklet av selskapet Livin Farms. Den er det perfekte hjem for oppdrett av melmums med intelligent klimastyring for opptimale forhold til enhver tid. Etterhvert som melmumsen går gjennom de ulike stadiene i livet, flyttes den på ulike nivåer i Hive Explorer for optimale vekstforhold.

Avføringen til larvene går gjennom den perforerte bunnen og samles i bunn.

Hvorfor insekter?

Næringsrikt

Skjermbilde 2020-07-29 kl. 12.34.02.png